Daruri pentru familiile şi copiii nevoiași din Baia Mare

de | dec. 20, 2015 | Actualitatea religioasă

350 de familii defavorizate din Baia Mare, precum şi 250 de copii, au primit pachete cu alimente cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, din partea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei, de pe lângă Catedrala Episcopală din Municipiu, informează site-ul oficial al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat miercuri, 16 decembrie 2015, la acţiunea filantropică organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei de pe lângă Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Cele peste 100 de femei din Asociaţie, a cărei preşedinte este ing. Varvara Pop, iar coordonator pr. Viorel Bud, au pregătit pachete consistente cu alimentele necesare mesei de Crăciun pentru 350 de familii nevoiaşe din Baia Mare. Pachete cu dulciuri şi prăjituri au fost pregătite şi pentru cei 250 copii ai acestor familii.


La acţiunea de înmânare a cadourilor au participat: Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, care sprijină de mai mulţi ani acţiunea, arhim. dr. Casian Filip, ecleziarhul Catedralei, pr. dr. Bogdan Gavra, consilier eparhial şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, voluntari ai asociaţiei.
Ceea ce s-a făcut azi este un semn simplu, dar foarte grăitor, a spus Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, iar primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi-a afirmat dorinţa ca Primăria să asiste lunar un număr cât mai mare de oameni nevoiaşi.
După o slujbă de Te Deum a urmat un scurt concert de colinde susţinut de mai mulți copii printre care și cei asistaţi zilnic de asociaţie.

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei acordă zilnic asistenţă socială pentru 15 copii şi 20 de vârstnici, iar numărul celor care sunt asistaţi lunar se ridică la 85.
Asociaţia ia luat fiinţă în urmă cu 10 ani din iniţiativa PS Părinte Justin Sigheteanul, fiind una dintre asociaţiile reprezentative din cadrul Episcopiei.

Zilele Artei Bizantine – ediția a XIX-a (5-6 octombrie 2023)

Zilele Artei Bizantine – ediția a XIX-a (5-6 octombrie 2023)

Ajunse la cea de-a XIX-a ediție, „Zilele Artei Bizantine” se vor desfășura la Cluj-Napoca în perioada 5-6 octombrie 2023, în seria de evenimente numărându-se participarea grupului „Sfântul Ioan Damaschinul”, dirijat cu acest prilej de către Prof. Univ. Dr. Grigorios...