Daruri și responsabilități. Pilda Talanților (Matei 25, 14-30) | Duminica a XVI-a după Rusalii

de | feb. 11, 2024

În calitatea noastră de ființe înțelegătoare și cuvântătoare suntem chemați să reflectăm mereu și mereu la condiția noastră ontologică, la demnitatea noastră unică ce ne-a fost nouă conferită de Dumnezeu prin actul creației sau aducerea noastră din neființă la ființă.

Viața noastră este marele dar care ne-a fost încredințat de Părintele Ceresc pentru a-l dezvolta și fructifica în cel mai înalt grad posibil, având să dăm seama asupra modului în care ne-am realizat ca ființe înțelegătoare și cuvântătoare.

Din Evanghelia de astăzi învățăm că avem datoria sfânta de a nu lăsa în paragină harismele sau darurile ce ne-au fost conferite nouă de Dumnezeu. Acestea constituie o mare obligație morală, religioasă și comunitară de a pune în valoare șl a face să crească necontenit puterile spirituale sădite în ființa noastră.

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Daruri și responsabilități. Pilda Talanților (Matei 25, 14-30) | Duminica a XVI-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...