Decanii facultăților de teologie din țară se vor întâlni la Oradea

de | iun. 4, 2023

Decanii facultăților de teologie din țară se vor întâlni la începutul săptămânii viitoare la Facultatea de Teologie din Oradea care împlinește în 2023 o sută de ani de la înființare.

Întâlnirea anuală a decanilor și șefilor de departamente ai facultăților de teologie din țară se va desfășura în perioada 5 – 7 iunie.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființare, Facultatea de Teologie din Oradea organizează în aceeași perioadă un simpozion intitulat „Teologie, Tradiție și Misiune în învățământul teologic academic. Istorie și contemporaneitate”.

Simpozionul va fi deschis marți la ora 9:30 în capela Facultății de Teologie Ortodoxă unde va fi oficiată slujba de Te Deum.

Deschiderea festivă a întâlnirilor se va desfășura în Aula Magna a Universității din Oradea. Simpozionul își propune să prezinte teme cu conținut teologic actual prin care să ofere răspuns provocărilor societății contemporane.

La aceste întâlniri vor participa membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, consilieri și inspectori ai Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, conducerea Universității din Oradea, autorități locale și de stat, decanii și directorii de departamente ai facultăților de teologie ortodoxă din țară.

De asemenea, la simpozion vor participa profesori de teologie ortodoxă din țară și din străinătate de la Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, Universitatea Aristotel din Tesalonic, Universitatea din Gävle, Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea, Lublin și Universitatea din Regensburg.

Foto credit: Ziarul Lumina

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română