Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, invitat la biserica istorică din Mănăștur

<span style='color:#B00000  ;font-size:14px;'> </span> <br> Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, invitat la biserica istorică din Mănăștur</p>

Maica Domnului care ocrotește biserica noastră, „Adormirea Maicii Domnului”   își revarsă din nou darurile ei peste noi și în acest post. După ce zilele trecute secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, părintele  arhimandrit  Benedict Vesa și părintele arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox  s-au rugat și au rostit cuvinte de învățătură la slujba de seară a Paraclisului Maicii Domnului, astăzi 12 august 2018 am avut deosebita plăcere și bucurie să-l avem în mijlocul nostru pe pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, însoțit de părintele lector universitar Daniel Mocan.

În cuvântul de învățătură, părintele decan Vasile Stanciu a explicat pericopa evanghelică care s-a citit la Sfânta Liturghie în prima duminică înaintea praznicului Adormirii Maicii Domnului, pilda datornicului nemilostiv, care se găsește în Evanghelia după Matei capitolul 18 începând cu versetul 23, iar apoi a  concluzionat  că trebuie să iertăm aproapelui nostru tot timpul.

Învățăturile folositoare pentru viața noastră care decurg din această pildă pentru a dobândi Împărăția cerurilor sunt relevarea datoriilor noastre față de Dumnezeu, față de semenii noștri și față de noi-înșine.

De asemenea, părintele profesor a evidențiat care sunt datoriile față de Dumnezeu, fașă de semenii noștri și față de noi înșine.

La final, vrednicul părinte paroh, protopopul Dan Hognogi a mulțumit părintelui decan Vasile Stanciu pentru lumina, înțelepciunea și căldura pe care a adus-o sufletelor noastre invitându-l să poposească în parohia noastră ori de câte ori va avea timp.

Liliana Derevici

 

 

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie