Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, invitat la biserica istorică din Mănăștur

de | aug. 12, 2018

Maica Domnului care ocrotește biserica noastră, „Adormirea Maicii Domnului”   își revarsă din nou darurile ei peste noi și în acest post. După ce zilele trecute secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, părintele  arhimandrit  Benedict Vesa și părintele arhimandrit Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox  s-au rugat și au rostit cuvinte de învățătură la slujba de seară a Paraclisului Maicii Domnului, astăzi 12 august 2018 am avut deosebita plăcere și bucurie să-l avem în mijlocul nostru pe pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, însoțit de părintele lector universitar Daniel Mocan.

În cuvântul de învățătură, părintele decan Vasile Stanciu a explicat pericopa evanghelică care s-a citit la Sfânta Liturghie în prima duminică înaintea praznicului Adormirii Maicii Domnului, pilda datornicului nemilostiv, care se găsește în Evanghelia după Matei capitolul 18 începând cu versetul 23, iar apoi a  concluzionat  că trebuie să iertăm aproapelui nostru tot timpul.

Învățăturile folositoare pentru viața noastră care decurg din această pildă pentru a dobândi Împărăția cerurilor sunt relevarea datoriilor noastre față de Dumnezeu, față de semenii noștri și față de noi-înșine.

De asemenea, părintele profesor a evidențiat care sunt datoriile față de Dumnezeu, fașă de semenii noștri și față de noi înșine.

La final, vrednicul părinte paroh, protopopul Dan Hognogi a mulțumit părintelui decan Vasile Stanciu pentru lumina, înțelepciunea și căldura pe care a adus-o sufletelor noastre invitându-l să poposească în parohia noastră ori de câte ori va avea timp.

Liliana Derevici

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...