Despre deznădejde sau tristețe

de | feb. 17, 2024

În această emisiune, aș dori să medităm la o altă problemă care, de multe ori, ne dă târcoale sufletului nostru și anume deznădejdea sau tristețea.

Vom vedea, pe parcursul acestei emisiuni, ce este tristețea sau deznădejdea la Sfinții Părinți. În viața fiecărui om există momente dificile, momente care generează în sufletul omului o stare de tristețe. De pildă, moartea unei rude, un eșec profesional ori un moment de cumpănă reprezintă situații în care sufletul nostru este pus la încercare.

De multe ori, starea de tulburare interioară, angoasa sau lipsa motivației în activitățile zilnice, se prelungesc mai mult decât ar trebui și produc în suflet mai multe probleme: ne simțim părăsiți, bătuți de soartă, fără scop în viață. Iată, când această stare nu dispare putem vorbi de o boală: depresia sau tristețea cronică, acută.

Vom vedea ce diferență este între tristețea cea bună, care izvorăște din părerea de rău pentru păcate și care aduce har și tristețea cea rea, care dăunează sufletului nostru.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Despre deznădejde sau tristețe
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/natanael/" target="_self">Protos. Natanael Zanfirache</a>

Protos. Natanael Zanfirache

Slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunii „Repere de viață duhovnicească”.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P6

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00. „După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom...

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...