Despre Episcopul Nicolae Ivan, în ședința preoților din protopopiatul Cluj I

de | feb. 11, 2016

În cadrul sedinței lunare de joi, 11 februarie2016, preoții din protopopiatul Cluj I au aflat mai multe despre Episcopul Nicolae Ivan. Invitat special a fost vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Iustin Tira. Pe baza noului volum dedicat Episcopului Nicolae Ivan, apărut la Editura Renașterea, părintele a evocat personalitatea marelui ierarh, amintind momente valoroase din viața și activitatea arhipăstorului: „Cei de vârsta mea știm mai multe pentru că înainte vreme, despre Episcopul Ivan și episcopii Clujului vorbeau foarte adeseori. Eu îmi aduc aminte de Arhiepiscopul Teofil Herineanu care îl pomenea mereu, mereu și îl invoca, ca pe un model de urmat pentru orice episcop. Își exprima admirația față de el. Îl invoca, îl prețuia și îl admira extraordinar de mult și Arhiepiscopul și Mitropolitul Andrei”.

Ședința preoților s-a desfășurat în prezența părintelui protopop Dan Hognogi, care le-a transmis pe această cale clericilor, ultimele anunțuri administrative din cadrul Arhiepiscopiei.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...