Aducem astăzi în atenţie problema familiei. Este mediul în care soţul şi soţia, alături de copii, atunci când au, trăiesc în lumea aceasta, în societate, dar şi mediul în care ei ar trebui să-şi lucreze mântuirea. Familia mai este numită şi mica Biserică, locul unei comuniuni temeluite pe iubire, în care se luptă pentru sfinţirea vieţii. În foarte rare cazuri însă lucrurile stau aşa. Omul, în general, este o fiinţă supusă mereu păcatului.
În foarte rare familii domneşte o atmosferă duhovnicească, propice sfinţirii. Multe familii, dimpotrivă, se află în criză şi chiar se destramă. Acest fenomen este analizat atât de teologi cât şi de psihologi sau sociologi. Concluziile trase sunt diferite. Neajunsurile în astfel de cazuri sunt legate de evoluţia societăţii şi de felul cum se schimbă omul, dar ele sunt legate mai ales de lipsa credinţei şi a unei viziuni duhovniceşti. În cadrul acestei emisiuni vom urmări punctele de vedere exprimate de doi teologi români, Pr. Prof. Ioan Teşu şi Pr. Prof. Vasile Vlad.
Omul contemporan, între iubirea autonomizată și iubirea creștină – Criza (critica) modernității (I)
„Pentru ca omul să fie adevărat, el trebuie să viețuiască teocentric, fiindcă, creat după chipul lui Dumnezeu, el este alcătuit teologic.” Am purtat, în ultimele luni ale anului 2024, mai multe discuții legate de Iubire, ca taină a vieții în Hristos – risc...