Aducem astăzi în atenţie problema familiei. Este mediul în care soţul şi soţia, alături de copii, atunci când au, trăiesc în lumea aceasta, în societate, dar şi mediul în care ei ar trebui să-şi lucreze mântuirea. Familia mai este numită şi mica Biserică, locul unei comuniuni temeluite pe iubire, în care se luptă pentru sfinţirea vieţii. În foarte rare cazuri însă lucrurile stau aşa. Omul, în general, este o fiinţă supusă mereu păcatului.
În foarte rare familii domneşte o atmosferă duhovnicească, propice sfinţirii. Multe familii, dimpotrivă, se află în criză şi chiar se destramă. Acest fenomen este analizat atât de teologi cât şi de psihologi sau sociologi. Concluziile trase sunt diferite. Neajunsurile în astfel de cazuri sunt legate de evoluţia societăţii şi de felul cum se schimbă omul, dar ele sunt legate mai ales de lipsa credinţei şi a unei viziuni duhovniceşti. În cadrul acestei emisiuni vom urmări punctele de vedere exprimate de doi teologi români, Pr. Prof. Ioan Teşu şi Pr. Prof. Vasile Vlad.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Despre familie şi crizele ei
Despre familie şi crizele ei
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/catalin-palimaru/" target="_self">Pr. Cătălin Pălimaru</a>

Pr. Cătălin Pălimaru

Preot, directorul Editurii Renașterea, doctor în teologie.

Mai multe

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...