Despre Taina Spovedaniei

de | apr. 19, 2021

Este foarte important să reținem faptul că spovedania sau mărturisirea sinceră, pentru fiecare dintre noi este singura cale spre mântuire; așa ne învață părinții noștri întru credință. Formularea de față îi aparține Sfântului Teofan Zăvorâtul, un episcop rus înduhovnicit și un mare părinte îndrumător. Încredințarea lăuntrică că noi nu putem intra altfel în Împărăția lui Dumnezeu decât dacă apelăm la ușa pocăinței, va naște în inima noastră dorința de a merge la scaunul mărturisirii, fiind încredințați de faptul că „spovedania nu este un abator, ci este un izvor de tămăduire și de binecuvântare”. (Sfântul Teofan Zăvorâtul)

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Despre Taina Spovedaniei
Despre Taina Spovedaniei
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Mai multe

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...