În luna martie, la Cluj-Napoca se desfășoară un spectacol impresionant de folclor și muzică veche românească. Intitulat „Din inimă, pentru inimă” și dedicat femeii, evenimentul  va avea loc duminică, 3 martie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Pe scenă vor urca renumiți cântăreți din muzica populară și ușoară românească, precum: Sava Negrean Brudașcu, Vasile Barboș, Iulia Bucur Roman, Florin-Dan Bota, Aldo Blaga, Ramona Ciceoan, Andreea Ciupe, Marina Marina, Denisa Perde-Rus, Monica Șandor, Suzana și Daciana Vlad, Raluca Ștefania Revnic, Tzika Sax, Grupul de copii „ Clubul vedetelor – Muguri de folclor”, coordonator prof. Alexandru Filip și Raul Oltean și Ceterașii de la Gherla.

Aceștia vor încânta publicul cu interpretări memorabile de muzică populară și muzică veche românească, alături de Ansamblul folcloric „Românașul” al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (director Lucian Revnic, coregraf  Eugen Nicoară, conducerea muzicală Alex Hatfa), care va aduce pe scenă jocurile tradiționale.

Evenimentul are și un scop nobil, acela de a strânge fonduri în sprijinul Așezământului pentru copii „Sfântul Onufrie” din Florești. Așezământul este organizat sub forma unor case de tip familial, unde sunt găzduiți, pe o perioadă nedeterminată, copiii separați temporar sau definitiv de părinți, unde cadre specializate le oferă îngrijire, educație și suport emoțional. Indiferent de neajunsurile ce le îngreunează procesul de adaptare socială, toți copiii sunt înscriși în sistemul educativ de stat. Programul şcolar este suplimentat cu un plan de recuperare, iar elevii participă la activitățile artistice și educative. Astfel, prin participarea la acest spectacol, fiecare spectator devine parte a unei acțiuni generoase și sprijină o cauză umanitară.

Manifestarea, organizată de Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Sax Show Orchestra, este prezentată de Anamaria German și Grigore Sâmboan.

Intrarea se face pe bază de invitație, care se poate procura de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”  Florești și din magazinele de obiecte bisericești ale Arhiepiscopiei Clujului din: Iulius Mall, Piața Avram Iancu și cartierul Mănăștur, strada Primăverii.