Dinamica misiunii din Calcutta, pe baza experienței Preasfințitului Petroniu

de | nov. 18, 2021

În cadrul ediției de săptămâna aceasta a emisiunii Viața Bisericii, vă propunem o continuare a dialogului cu Preasfințitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, pornind de la cartea „Tinere dă-Mi inima ta”, o carte jurnal, în care sunt relatate publicului larg primele experiențe ale Preasfinției Sale, pe atunci student la teologie, în afara granițelor țării. De asemenea, o mare parte a acestui volum este dedicată câtorva călătorii misionare pe care tânărul doctorand Petru Florea, actualmente Episcopul Petroniu al Sălajului, le-a efectuat ca misionar la Calcutta, în India.

Săptămâna trecută am discutat împreună cu invitatul nostru despre primele impresii legate de occident și viața din Grecia, ca tânăr român, dar și despre primul contact cu India, cu un nou continent. De această dată, vă propunem să continuăm acest dialog, concentrându-ne asupra activităților desfășurate de Misiunea Ortodoxă din Calcutt, aflată sub coordonarea părintelui Ignatios, actualul mitropolit ortodox al Madagascarului.

Pace și bucurie tuturor!

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Dinamica misiunii din Calcutta, pe baza experienței Preasfințitului Petroniu
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostolul duminicii de astăzi ne relatează două minuni săvârșite de sfântul Petru față de paraliticul Enea și credincioasa Tavita, în numele și cu ajutorul Domnului Iisus Hristos. Dacă cercetăm cu atenție cuvintele rostite de apostolul Petru, pentru săvârșirea celor...