Directorii Seminariilor Teologice din Arhiepiscopia Iașilor, în vizită la Cluj-Napoca

de | sept. 30, 2023

În perioada 28-30 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, directorii seminariilor teologice din Arhiepiscopia Iașilor au vizitat Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca. Aici a avut loc un schimb de experiență între oaspeți și directorul colegiului, părintele prof. Liviu Vidican-Manci. 

Delegația a fost formată din pr. consilier Cristian-Alexandru Barnea, pr. inspector eparhial Andrei-Nicușor Carcea, prof. Maria-Monica Asofiei, pr. prof. Constantin Bogdan, pr. prof. Viorel Laiu, pr. prof. Daniel Dascălu, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, pr. prof. Constantin Simiraș, prof. Elena Mocanu, prof. Carmen Dura și prof. Adrian Timofti.

Debutul activității l-a reprezentat vizita delegației la Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care i-a binecuvântat pe oaspeți și le-a evocat chipurile unor ierarhi emblematici ai eparhiei clujene.

Ulterior, programul a continuat la sediul Colegiului Ortodox “Mitropolitul Nicolae Colan”, unde părintele director Liviu Vidican-Manci a prezentat viziunea managerială, obstacolele întâmpinate în decursul anilor, performanțele obținute, modul în care a reușit să transforme seminarul în ceea ce este astăzi.

Totodată, delegația a vizitat atât cele trei spații ale Colegiului, cel în care se află liceul, corpul gimnazial și cel primar, cât și capelele aflate în fiecare din aceste locații și unde copiii participă la sfintele slujbe după un program adecvat.

După turul școlilor, delegația a făcut un popas la Muzeul Mitropoliei Clujului, aducând un gând de recunoștință ierarhilor predecesori, aflați la cârma eparhiei de-a lungul anilor.

Vizita delegației moldave s-a încheiat cu participarea acesteia la slujba Vecerniei săvârșite la Biserica “Schimbarea la Față” de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Mai multe detalii AICI

Sursa: prof. Carmen Dura / Doxologia.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...