Disciplina

de | sept. 18, 2024

E foarte importantă în viața de zi cu zi disciplina. Ea ține de ordine, ordine și disciplină. Nu degeaba călugării aveau vorba “ora et labora= roagă-te și muncește”. Avem un anumit program, ținem de o anumită disciplină ascetică…

            Omul nu poate trăi oricum, trebuie să-și formeze o anumită conduită de viață, o anumită disciplină după care se ghidează…

            Iubirea disciplinată nu rănește, ea se dăruiește în întregime. Disciplina este trăsătură de caracter pozitivă, bună organizare, filtru inteligent care deosebește binele de rău și încurajează în mod punctual. Disciplina te ajută să-ți îndeplinești obiectivul major. Prin disciplină se ajunge la traseul stabilit. Disciplina înseamnă să ții minte ce îți dorești, dacă vorbim de disciplină vorbim de ceva hotărât din timp, calculat, programat… Disciplina e înfrângerea eului, eliberarea voii proprii, atunci când voia proprie nu coincide cu traseul vizat pentru a ajunge la destinație. Te disciplinezi, te forțezi conștient pentru o anume direcție, motiv pentru care disciplina este și o luptă. Disciplina dovedește că ai un țel în care crezi puternic. Dacă pe partea sufletească ești disciplinat și în celelalte privințe ale vieții ești la fel…

            Oamenii disciplinați știu ce vor… sunt ca o lumină care luminează celor din jur. Disciplina pătrunsă în minte și în inimă ne formează caracterul. Disciplina păstrează mintea curată și viața curată (Matei 5, 8) …

            Disciplina ajută la remedierea multor probleme. Pe măsură ce te disciplinezi în mediul tău, disciplina devine un mod de viață…

            În concluzie: căutați disciplina, căutați pe Dumnezeu… Doamne ajută!

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Disciplina
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Biserica – corabia mântuirii

Biserica – corabia mântuirii

Tema acestei emisiuni (difuzată în data de 12 octombrie 2024) am intitulat-o Biserica - corabia mântuirii. Ne referim la această noțiune fundamentală pentru învățătura de credință ortodoxă. Noțiunea de biserică se referă atât la edificiul de zid sau de lemn în care se...

Lucrurile de pe urmă, în viziunea Mitropolitului Antonie de Suroj

Lucrurile de pe urmă, în viziunea Mitropolitului Antonie de Suroj

În societatea contemporană, moartea a devenit un subiect tabu, despre care nu se mai discută decât în șoaptă, fiind scoasă, parcă, în afara existenței omului. Cosmetizată peste măsură, moartea a devenit o fobie a societății postmoderne. Din perspectivă creștină,...

Cunoașterea prin iubire. Iubirea, temelie a cunoașterii

Cunoașterea prin iubire. Iubirea, temelie a cunoașterii

  „Iar viaţa veşnică aceasta este: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis” (Ioan 17, 3)   Ne-am aplecat în emisiunile precedente asupra Lucrării (sau înfăptuirii) tămăduirii prin iubire, abordând teme...