Domnul Iisus Hristos este Domnul Vieții

de | oct. 18, 2015 | Actualitatea religioasă

Credincioșii din parohia Ciceu Poieni au serbat duminică, 18 octombrie 2015, hramul bisericii în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Deși calendaristic, hramul a fost marcat pe 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, el a fost celebrat în mod oficial în duminica a 20-a după Rusalii, prin oficierea unei Liturghii arhierești.

Au luat parte la slujba de hram preoți de la parohiile din zonă, mulțime de săteni de pe Valea Ţibleşului, dar și oficialități locale. În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Andrei a vorbit despre Domnul Iisus Hristos, Domnul Vieții, spunându-le celor prezenți că cei ce îți pun nădejdea în El moștenesc viața veșnică:

„Nu ne putem obișnui cu gândul morții și totuși este o realitate că mâine nu vom mai fi. Ce trebuie să facem noi ? să ne gândim ca și Sfânta Parascheva la sufletul nostru, care este netrecător și că va veni o zi când Domnul Hristos va reveni și toți morții vor învia. În perspectiva acelei zile trebuie să fim mult mai buni, să facem mult mai multă rugăciune, mult mai multe fapte bune, să cercetăm mai des Biserica, să ne spovedim și să ne împărtășim mai des și să fim mereu cu sufletul curat”.

Biserica actuală din cărămidă din Ciceu Poieni a fost zidită în stil bizantin între anii 1910- 1921. Ea a fost sfințită de episcopul de vrednică pomenire Nicolae Ivan al Clujului.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...