Facultatea de Geografie a Universității Babeș-Bolyai în parteneriat cu Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca și Feciorii Petreușilor vă invită joi, 30 iulie 2023, la un eveniment special dedicat memoriei celor care au încântat prin cântecele lor generații întregi: Frații Petreuș.

Evenimentul intitulat „Dor de Frații Petreuș” va cuprinde o lansare de carte „Folclor și tradiții românești” scrisă de Gheorghe Chindriș din Ieud și va continua cu muzică autentică în interpretarea artiștilor Gheorghe Pârja la vioară, Adriana Irimieș și Feciorii Petreușilor: Marinel, Ionuț și Andrei Petreuș, dar și cu amintiri legate de cei doi renumiți frați care au reprezentat Maramureșul prin cântecele lor cu atâta cinste.

Vor lua cuvântul: Titus Cristian Man – decanul Facultății de Geografie, Flavius Milășan – directorul Casei de cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, Tudor Sălăgean – directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tiberiu Groza –președintele Societății Avram Iancu, Șușca Petru – președinte al Asociației Maramureșenilor din Cluj-Napoca și Cosmin Puriș – ziarist.

Moderatorul evenimentului va fi Nicolae Hodor – cadru didactic al Facultății de Geografie de la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Geografie a Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, pe strada Clinicilor nr. 5 – 7, etajul 1, începând cu ora 17.00.