Două Icoane Făcătoare de Minuni ale Maicii Domnului, expuse la Muzeul Mitropoliei Clujului

Icoanele Făcătoare de Minuni ale Maicii Domnului de la Strâmba și de la Ilișua vor fi expuse la Muzeul Mitropoliei Clujului cu ocazia evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” care va avea loc sâmbătă, 20 mai 2017, în 45 de orașe din întreaga țară.

Între orele 19:00 si 1:30, clujenii se vor putea închina celor două obiecte de cult realizate de pictorul Luca din Iclod, creatorul totodată a Icoanei Maicii Domnului de la Nicula

De asemenea, cei care vor trece sâmbătă pragul muzeului vor putea asista între orele 20:00 și 22:00 și la un workshop de creație și restaurare a icoanelor pe lemn susținut în colaborare cu secția de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, clujenii sunt invitați să admire tezaurul de icoane și obiecte bisericești transilvănene găzduit de Muzeul Mitropoliei, aflat la subsolul Catedralei Mitropolitane.

AUDIO, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

Autor

Alexandra Andereș

Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Lucrează ca redactor și prezentator de știri la Radio Renașterea din anul 2013. Pe lângă munca de la departamentul de știri, realizează reportaje umanitare, culege informații din agenda culturală pe care le difuzează în cadrul programelor de tip „magazin” ale postului și colaborează la Emisiunea „Valori și atitudini” a postului de Radio „Trinitas”. Din toamna anului 2014, realizează o dată pe săptămână și emisiunea „La zi cu Radio Renașterea” difuzată în intervalul orar 11:30-13:00.

Articole pe aceeași temă

Distribuie