Două Zile de Poveste la Beclean și Spermezeu

de | apr. 4, 2018 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

Două Zile de Poveste la Beclean și Spermezeu

Sâmbătă, 24 martie 2018, o echipă de 9 voluntari ai asociațiilor clujene A.T.C.OR. si A.E.C. au organizat o zi de activități pentru aproximativ 50 de copii și adolescenți de la Centrul pentru Protecția Copilului de la Beclean.

Timp de mai multe ore voluntarii au interacționat cu copiii și adolescenții prin jocuri de grup, i-au învățat să facă icoane litografiate, cu care au participat ulterior la Marșul pentru Viață. Ca de obicei, gazdele, copiii și adolescenții i-au primit cu multă voie bună, prietenie și entuziasm.

Luni, 26 martie 2018, o altă echipă de voluntari, de data acesta, din asociațiile A.T.C.OR. CLUJ, A.S.C.O.R. și Clujul pentru Viață au organizat o zi de activități educative și recreative pentru 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale din Spermezeu, jud. Bistrița-Năsăud.

Voluntarii clujeni au onorat invitația primită din partea doamnei directoare Voichița Țermure încă de la sfârșitul taberei parohiale realizată în luna februarie la Spermezeu.

Voluntarii noștri au organizat un program cu jocuri de grup, mai multe ateliere și o dezbatere despre castitate și responsabilitate în fața vieții. De data aceasta, voluntarii au pregătit următoarele ateliere: icoane litografiate, culinar (biluțe de salam de biscuiți), tras cu arcul, semne mimico-gestuale, cruciulițe și brățări din ață, autoapărare și un atelier de fotbal.

Pe durata unei pauze în programul nostru de activități, când elevii au avut parte de vizita oficială a Armatei, voluntarii au fost oaspeții Părintelui Simion Buta și a doamnei preotese, care ne-au omenit cu bucate alese și ospitalitate părintească.

Iustina Oprescu și Alexandra Teletin au organizat o dezbatere pentru elevii cei mai mari despre avantajele castității și a unei viziuni responsabile în perioada adolescenței și tinereții.

Programul s-a terminat în jurul orei 16 cu multă voie bună prin mai multe jocuri de exterior și interior. Elevii s-au bucurat de programul acestei zile de poveste și așteaptă revenirea voluntarilor în mijlocul lor.

 

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...