„Dragonii Transilvani”, darnici vestitori ai Nașterii Domnului printre copii

de | dec. 22, 2020 | Actualitatea religioasă

Militarii Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” din Dej, conduși de locotenent colonelul Emanuel Ciobanu, au vestit bucuria Nașterii Domnului copiilor din Parohia Ortodoxă Diviciorii Mari, Protopopiatul Ortodox Gherla.

Veteranii teatrelor de operații din Kosovo, Irak și Afganistan au făcut luni, 21 decembrie, o surpiză deosebită copiilor din parohie, oferindu-le cadouri, dar nu singuri ci însoțiți fiind de „Moș Crăciun”.

În biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” copiii, cu inima și chipurile pline de bucurie pentru darurile primite, i-au primit cum se cuvine, au recitat poezii și colinde așa cum este datina străbună. Parteneriatul dintre mlitarii Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” și Parohia Ortodoxă Diviciorii Mari este în derulare de mai mulți ani, fiecare întâlnire dintre militari și copii a fost una de bun augur, relateaza preotul paroh, pr. Claudiu Prunduș.

Foto: Flaviu Brehar


Preotul paroh Augustin-Claudiu Prunduș a mulțumit militarilor dejeni pentru bucuria pe care au adus-o în sufletele copiilor, i-a încredințat de deplina dragoste frățească și prețuire pe care le-o poartă, ca fost camarad de arme și le-a urat sărbători fericite cu sănătate, pace și bucurie în suflet!

Activitatea s-a desfășurat cu respectarea îndrumărilor bisericești și măsurilor igienico-sanitare impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

Ultimele articole

Sfânta Liturghie din Joia Mare | Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Sfânta Liturghie din Joia Mare | Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

În Sfânta și Marea Joi, 29 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia, în sobor de...

Catedrala Mitropolitană | Programul liturgic 29 aprilie – 4 mai 2021

Catedrala Mitropolitană | Programul liturgic 29 aprilie – 4 mai 2021

29 aprilie 2021 - Sfânta și Marea zi Joi 8.00 - Slujba Ceasurilor 9.00 - Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și Vecernia (Slujește și predică Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei) 17.00 - Denia celor 12 Evanghelii (Slujește și...