Dublă lansare de carte a Editurii Renașterea, la Festivalul de Carte TRANSILVANIA

de | oct. 8, 2016

„Chiriacodromion contemporan” este titlul celui mai nou volum de predici și cuvinte de învățătură, semnat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Cartea, apărută la Editura Renașterea, a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a fost lansată vineri, 7 octombrie 2016, în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania de la Cluj-Napoca. Lucrarea cuprinde o serie de omilii și predici rostite de Înaltpreasfinția Sa cu diferite ocazii, în duminicile de peste an. Alături de această carte, Editura Renașterea a lansat și o lucrare dedicată vieții și activității Sfântului Siluan Athonitul, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la naşterea acestui sfânt important al Răsăritului creştin. Volumul intitulat „Fratele nostru este viaţa noastră” cuprinde mai multe studii şi articole a mai multor  autori ortodocşi, catolici și protestanţi, ce au în centru învățătura duhovnicească a Sfântului Siluan.

Lansarea celor două volume de învățătură și spiritualitate creștin ortodoxă a trezit un mare interes, atât din partea preoților Eparhiei, cât și din partea oamenilor de cultură și a publicului larg, prezenți la eveniment. Întreaga întâlnire a fost moderată de părintele Cătălin Pălimaru, directorul Editurii Renașterea, iar despre cele două cărți au vorbit Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Ioan Bizau de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu și Lect. Univ. Dr. Eugenia Bojoga de la Facultatea de Litere din Cluj. Cu acest prilej, au fost evocate mari personalități ale culturii și spiritualității românești, printre care Ioan Alexandru, Ion Agârbiceanu, Nichifor Crainic, Dumitru Stăniloaie și mulți alții.

Cele două volume se constitue într-o hrană spirituală necesară omului modern, grăbit, obosit și stresat de problemele lumii contemporane. Primul dintre acestea, „Chiriacodromion contemporan”, scris de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, se dorește a fi un răspuns la frământările fiecărui om, confruntat cu greutățile vieții, după cum însăși autorul a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei într-un scurt inverviu acordat postului de radio Renașterea:

Cartea „Fratele nostru este viaţa noastră” este o mărturie a impactului pe care Sfântul Siluan l-a avut și îl are în lume. Volumul, care cuprinde optsprezece studii, aduce în atenția cititorilor actualitatea și modernitatea învățăturii lăsate de Sfântul Siluan Athonitul, după cum a afirmat în cadrul lansării, Lect. Univ. Dr. Eugenia Bojoga de la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca:

La finalul evenimentului Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a stat de vorbă cu cititorii și a oferit autografe.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...