Duminica a 3-a după Rusalii, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | iul. 11, 2021

În Duminica a 3-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură despre optimismul creștin.

Trăim într-o lume în care oamenii simt o stare de apăsare. Ei se îngrijorează în general pentru ziua de mâine, pentru locul de muncă, pentru starea de sănătate şi bunăstarea familiei, a spus Mitropolitul Clujului. Ierarhul a explicat că Domnul Iisus Hristos, prin Evanghelia de astăzi, ne arată că nu avem motive de îngrijorare şi că trebuie să fim optimişti şi curajoşi, şi să ne punem încrederea în El. Atât timp cât mai vedem un răsărit de soare, atâta timp cât avem sănătate, avem în fiecare zi multe motive să fim recunoscători. La finalul cuvântului de învățătură, Ierarhul a relatat momentul întâlnirii cu Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, sfânt pomenit mâine în Biserica Ortodoxă.

În cadrul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei s-a rugat pentru încetarea pandemiei în lume şi pentru însănătoşirea celor bolnavi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de Sergiu Stanciu.

Mai multe fotografii AICI.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA