Duminica a 7-a după Rusalii, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | aug. 8, 2021 | Actualitatea religioasă

În Duminica a 7-a după Rusalii, 8 august 2021, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujba a început la ora 10 și s-a desfășurat în aer liber, pe esplanada din fața Catedralei.

Din soborul de slujitori sau făcut parte preoții și diaconii Catedralei Mitropolitane, precum și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit cuvântul de învățătură:

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Benedict i-a îndemnat pe credincioși să ceară Maicii Domnului ocrotire și mijlocire pentru cei bolnavi și pentru familiile lor.

Mai multe fotografii AICI. Foto: Ionuț Chifa

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...