Duminica a 7-a după Rusalii, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | aug. 8, 2021 | Actualitatea religioasă

În Duminica a 7-a după Rusalii, 8 august 2021, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Slujba a început la ora 10 și s-a desfășurat în aer liber, pe esplanada din fața Catedralei.

Din soborul de slujitori sau făcut parte preoții și diaconii Catedralei Mitropolitane, precum și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit cuvântul de învățătură:

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Benedict i-a îndemnat pe credincioși să ceară Maicii Domnului ocrotire și mijlocire pentru cei bolnavi și pentru familiile lor.

Mai multe fotografii AICI. Foto: Ionuț Chifa

Ultimele articole

Postul este medicament | Sfântul Ioan Gură de Aur

Postul este medicament | Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur: „Postul este medicament. Și dacă medicamentul este de mii de ori folositor, adeseori se face inutil și chiar păgubitor datorită lipsei de experiență a celui care îl folosește. Pentru că trebuie sa știm și timpul în care îl folosim și...

Hramul Parohiei „Sfântul Grigorie Palama” din Gilău

Hramul Parohiei „Sfântul Grigorie Palama” din Gilău

În Duminica a 2-a din Postul Mare (a Sfântului Ierarh Grigorie Palama), 12 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Grigorie Palama” din Gilău, județul...