Duminica a V-a după Rusalii, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | iul. 1, 2018

În Duminica a V-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Slujba a început la ora 10 iar după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat că omul cosmopolit între Domnul Iisus Hristos și porci alege cele trupești, ignorând sufletul.

Duminica a V-a după Rusalii, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-NapocaOrorile teribile care au avut loc în lume, și care mai au loc în lume, sunt dovada că în lume există deavol, că el lucrează. Fiecare ins luat în parte ai zice că e normal, la casa lui și-o fi iubind soția, copii și totuși, sunt situații în care se manifestă încât nu îl mai recunoști. Vă dau două exemple: ororile teribile ce s-au săvârșit în pogrom-ul de la Auschwitz, unde milioane de evrei au fost arși, și gulagurile comuniste, milioane de oameni au fost duși în închisori în Siberia sau în alte locuri. Ei toate aceste lucrări nu fac altceva decât să mărturisească că există deavol, și că el lucrează teribil iar după faptele lui îi putem ghici existența.

Întrebarea e ce putem noi face? După cum ne spune și Sfântul Pavel în Epistola către Efeseni în capitolul șase ne spune că trebuie să ne luptăm cu el, pentru că de partea noastră este Dumnezeu. Domnul Hristos i-a izgonit, i-a scos din oameni, le-a îngăduit să intre în porci. Dar și nouă, Sfântul Pavel ne atrage atenția că lupta noastră nu este împotriva trupului și  a sângelui ci împotriva începătoriilor, a stăpânitorilor și a stăpâniilor acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în văzduhuri.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Răzvan Perșa, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA