Duminica a X-a după Rusalii, zi de mare bucurie pentru creștinii din Corvinești

de | aug. 31, 2016

Parohia Ortodoxă cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitatea bistrițeană Corvinești, a primit în Duminica  a X-a după Rusalii  vizita părintelui protosinghel Benedict Vesa, secretarul eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii,  în cuvântul de învățătură despre vindecarea lunaticului, părintele protosinghel Benedict a reflectat la realitatea vieţii credincioşilor: „Chiar și în timpul nostru sunt unii oameni posedați de duhuri rele, oameni care nu se mai pot ruga pentru ei înșiși. Prin urmare, este nevoie ca părinții acestora sau cei din jurul lor să fie credincioși și rugători, milostivi și solidari. În acest sens, fericit este omul care are părinți, frați și prieteni credincioși și rugători. Aceștia se vor ruga pentru el în ziua necazului său, când, bolnav fiind, el nu mai poate să se roage sufficient pentru sine însuși”, evidențiind prin aceasta puterea rugăciunii către Mântuitorului Iisus Hristos, pentru vindecarea celor în suferință precum și puterea Sa dumnezeiască împotriva uneltirilor diavolului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Murgoi Vlad a mulțumit  părintelui Benedict și celorlalți slujitori pentru dragostea purtată credincioșilor, precum și pentru mijlocirea rugăciunilor întregii comunități către Mântuitorul Iisus Hristos. Totodată, cântărețul bisericii a primit din partea slujitorilor Sfântului Altar o diplomă de aleasă cinstire pentru împlinirea a 50 de ani de activitate la strana bisericii, potrivit îndemnului Sfântului Apostol Pavel “să cinstiți pe cei ce se ostenesc întru voi” (I Tesaloniceni 5,12), a transmis pentru Radio Renașterea părintele paroh Murgoi Vlad.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...