Duminica Ortodoxiei, sărbătoarea sfintelor icoane | Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | mart. 5, 2023

Duminica întâi din Post, numită și Duminica Ortodoxiei, amintește de victoria Ortodoxiei asupra iconoclasmului, fiind proclamată în anul 843, la Constantinopol, când a fost restabilit cultul sfintelor icoane. În semn de aducere aminte față de această biruință, se organizează procesiuni mărturisitoare ale credincioșilor ortodocși, care poartă în mâini sfinte icoane.

Astfel, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, duminică seara, 5 martie  2023, de la ora 18:00, un grup de 50 de copii și tineri clujeni, ținând icoane în mâini, l-au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și au participat la slujba Vecerniei și a Pavecerniței Mici, urmată de programul catehetic duminical.

În cadrul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos şi Preasfânta Sa Maică”, Părintele Mitropolit Andrei a ținut un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți pe tema „Rugăciune și post”.

 

La final, Înaltpreasfinția Sa a apreciat gestul și le-a mulțumit celor 50 de copii care au adus cu ei o icoană, iar în semn de prețuire și recunoștință le-a oferit dulciuri și câte o iconiță. Totodată, ierarhul a apreciat această inițiativă a protosinghelului Natanael Zanfirache, slujitor al Catedralei Mitropolitane, care, cu ajutorul părinților, a organizat acest moment duhovnicesc în cinstea sfintelor icoane.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...