Duminica Ortodoxiei, sărbătorită la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | mart. 14, 2022 | Actualitatea religioasă

Duminica întâi din Post, numită și Duminica Ortodoxiei, amintește de victoria Ortodoxiei asupra iconoclasmului, proclamată în anul 843, la Constantinopol, când a fost restabilit cultul sfintelor icoane. În semn de aducere aminte față de această biruință, se organizează procesiuni mărturisitoare ale credincioșilor ortodocși, care poartă în mâini sfinte icoane.

Astfel, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, duminică seara, 13 martie 2022, de la ora 18:00, numeroși credincioși, familii cu copii și tineri clujeni, ținând icoane în mâini, l-au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și au participat la slujba Vecerniei și a Pavecerniței Mici, urmată de programul catehetic duminical.

Cu acest prilej, în cadrul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos şi Preasfânta Sa Maică”, Părintele Mitropolit Andrei a ținut un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre credință, prima din cele șapte trepte ale despătimirii omului.

 

La final, ierarhul le-a mulțumit celor care au adus cu ei o icoană, pentru credința lor mărturisitoare, în Duminica Ortodoxiei, și a apreciat această inițiativă a protosinghelului Natanael Zanfirache, slujitor al Catedralei Mitropolitane, care a organizat acest moment duhovnicesc în cinstea sfintelor icoane.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...