Duminica, sărbătoarea săptămânală a creștinilor

de | apr. 24, 2023

„Deși există o sărbătoare anuală a Sfintelor Paști, misterul pascal se reînnoiește în cultul ortodox în fiecare duminică. De aceea duminica sau Ziua Domnului a devenit sărbătoarea săptămânală a creștinilor. Duminica este una dintre cele mai vechi și un mai durabile instituții creștine care a devenit un bun comun al tuturor, inclusiv al necredincoșilor saul al necreștinilor. Duminica a apărut în zorii creștinismului pentru că în acestă zi creștinii se adunau ca să frângă pâinea întru amintirea Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”(pr. arhim. Simeon Pintea)

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Duminica, sărbătoarea săptămânală a creștinilor
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...