Duminica Sfintei Cruci, prilej de sporire duhovnicească în parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | apr. 5, 2016 | Activități parohiale

În a treia Duminică a Postului Mare, credincioșii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur au avut prilej de sporire duhovnicească prin prezența a doi invitați speciali, profesori de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de părintele profesor universitar dr. Valer Bel, care în cuvântul său de învățătură le-a vorbit credincioșilor despre patru semnificații ale Sfintei Cruci.

La slujba de seară, în mijlocul credincioșilor a fost părintele arhimandrit Teofil Tia. După săvârșirea vecerniei, ajutat de mijloace tehnice moderne, părintele Teofil Tia a ținut un cuvânt de învățătură „Despre demnitatea suferinței” ca mod de asumare a propriei Cruci.

Și tinerii grupului parohial de tineret au avut parte de o seară duhovnicească. Luni, 4 aprilie 2016, de la ora 18 în mijlocul lor a fost părintele arhimandrit Anastasie Berbecel de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Florești, care după slujba Vecerniei a discutat cu tinerii parohiei, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Stela Florea.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...