„Dumnezeu lucrează prin oameni” – eveniment caritabil în parohia clujeană Gheorghieni

de | iun. 10, 2024

Parohia ortodoxă cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Preasfânta Treime” din satul Gheorghieni, comuna Feleacu, județul Cluj, în parteneriat cu Asociația „Așezământul Sfântul Spiridon”, organizează cea de-a patra ediție a evenimentului caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”. Manifestarea se va desfășura în data de 15 iunie 2024, începând cu ora 12:00, în curtea bisericii (str. Principală nr. 165), și este dedicată comunității, încurajând comuniunea și solidaritatea.

Evenimentul are ca scop colectarea de fonduri pentru construirea casei parohiale, care va include patru camere, ce vor fi  oferite gratuit pentru cazarea aparținătorilor bolnavilor internați în spitalele clujene.

„Dorim să oferim părinților care au copii internați în spitale posibilitatea să fie mai aproape de copiii lor, în momentele dificile. Vestea bună este că am obținut autorizația de construire a casei parohiale și ne dorim, cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră, să demarăm lucrările  în această vară”, a decarat preotul paroh Dan-Alexandru Horvat.

Programul evenimentului, prezentat de Diana Găucă, va include momente artistice diverse, printre care:  momente muzicale, susținute de copiii din parohie, dansuri populare,  prezentate de „Școala de dans tradițional românesc Camelia și Neluțu Motoc”, grupul vocal „Arheo”, „Cvartetul „Synavlia” și momente de muzică folk.

Începând cu ora 15:00, preotul Crin-Triandafil Theodorescu va susține o conferință pe tema „Lucrarea lui Dumnezeu prin oameni”.

Ziua va fi înfrumusețată și de o expoziție cu vânzare, delicii culinare, activități pentru copii și multe alte surprize, anunță organizatorii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...