Echilibrul în mesele de sărbători

de | dec. 26, 2019

Subiectul emisiunii de astăzi este despre cum putem găsi un echilibru în alimentația noastră din perioada sărbătorilor, fără a ne priva de bucuria preparatelor tradiționale și a meselor alături de familie.

În această perioadă obiceiurile și rutina noastră zilnică se modifică : ne dereglăm orarul meselor – mâncăm mai putine mese, dar mult mai consistente și mai încărcate ca volum, combinăm prea multe preparate și alimente la o singură masă,  ne hidratam mult mai puțin, suntem mai puțin activi fizic, mâncăm mai puține legume si fructe, consumăm mai multe mese bogate în zahăr și grăsimi, optăm pentru consumul alimentelor procesate ș.a.

Cum putem să ne pastram echilibrul în alimentație în perioada sărbătorilor, dar, în același timp, să ne putem și bucura de preparatele tradiționale atât de îndrăgite?


Raluca Topan – Nutriționist-Dietetician

Email : raluca.topan91@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/NutritionistDieteticianRalucaTopan/

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/ralucatopanregistereddietitian/

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Echilibrul în mesele de sărbători
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostol Fapte 9, 32-42 | Cu Apostolul Petru pe urmele Domnului Iisus

Apostolul duminicii de astăzi ne relatează două minuni săvârșite de sfântul Petru față de paraliticul Enea și credincioasa Tavita, în numele și cu ajutorul Domnului Iisus Hristos. Dacă cercetăm cu atenție cuvintele rostite de apostolul Petru, pentru săvârșirea celor...

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Vă propun astăzi spre meditație o temă mai sensibilă și anume conștiința. Aceasta este numită de Sfinții Părinți „glasul lui Dumnezeu în om”. Conștiința este vocea lui Dumnezeu în om. Acest cuvânt provine din compușii latini con- și știre-. Astfel, mai bine spus,...