În compoziție, Ligeti s-a inspirat în mod constant din pictură, grafică și sculptură. În orice oraș mergea, prima activitate pe agendă era să viziteze muzeele urbei. Poate însă muzica lui să devină sursă de inspirație pentru artele plastice? Un răspuns afirmativ îl dau studenții Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, artiști în devenire care, la provocarea lansată de Asociația ”Transylvania Art and Science” – organizator al festivalului Ligeti, urmează să își etaleze creațiile în cadrul expoziției ”Ligeti Meets U.A.D. / Ligeti la U.A.D.”

Se vor acorda trei premii: al juriului U.A.D., al organizatorilor și Premiul publicului (decis prin numărul de voturi primite de fiecare lucrare, în perioada de vizitare a expoziției, între 26 mai și 4 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca).

Nu ratați acest eveniment care va avea vernisarea pe 26 mai, la ora 18.

Evenimentul este organizat de către Asociația Transylvania Art and Science, în parteneriat cu Academia Națională de Muzică ”Gh. Dima” Cluj-Napoca, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Cluj-Napoca.