Ediția a XI a Festivalului de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan” a avut loc astăzi la Cluj-Napoca

de | dec. 10, 2022 | Actualitatea religioasă

Astăzi, sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 10.00, a avut loc la Cluj-Napoca, Festivalul de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”. Evenimentul organizat de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Cluj și Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat la Cinema Mărăști din Cluj-Napoca.

La începutul manifestării, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului le-a adresat tinerilor participanți câteva gânduri în care le-a vorbit despre semnificația Nașterii Domnului pentru creștini dar și despre rolul important pe care îl are cultura tradițională în viața societății românești.

Au urcat pe scenă zece grupuri de copii și tineri, îmbrăcați în costume populare, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pregătiți și îndrumați de cadrele didactice și preoții parohi a comunităților din care fac parte.

După datină, colindătorii au fost răsplătiți de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, gazda evenimentului, cu dulciuri iar indrumătorilor le-a acordat diplome de excelență.

Festivalul, aflat la ediția a XI-a, a fost iniţiat în anul 2011, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Manifestarea are scopul principal de a pune în lumină colinde şi obiceiuri tradiţionale româneşti din viaţa satului de altădată și de a transmite bucuria Praznicului Naşterii Domnului.

Mai multe poze AICI.

Credit foto: Cătălin Onicaș/Laurențiu Lucaci

Ultimele articole

Binecuvântare arhierească la Catedrala Ortodoxă din Turda

Binecuvântare arhierească la Catedrala Ortodoxă din Turda

La Praznicul Întâmpinării Domnului, joi, 2 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Turda. Cu acest...

Hramul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca

La Praznicul Întâmpinării Domnului, joi, 2 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Întâmpinarea Domnului” din municipiul Cluj-Napoca. Cu prilejul hramului...