Ediția a XI a Festivalului de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan” a avut loc astăzi la Cluj-Napoca

de | dec. 10, 2022

Astăzi, sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 10.00, a avut loc la Cluj-Napoca, Festivalul de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”. Evenimentul organizat de Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Cluj și Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat la Cinema Mărăști din Cluj-Napoca.

La începutul manifestării, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului le-a adresat tinerilor participanți câteva gânduri în care le-a vorbit despre semnificația Nașterii Domnului pentru creștini dar și despre rolul important pe care îl are cultura tradițională în viața societății românești.

Au urcat pe scenă zece grupuri de copii și tineri, îmbrăcați în costume populare, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pregătiți și îndrumați de cadrele didactice și preoții parohi a comunităților din care fac parte.

După datină, colindătorii au fost răsplătiți de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, gazda evenimentului, cu dulciuri iar indrumătorilor le-a acordat diplome de excelență.

Festivalul, aflat la ediția a XI-a, a fost iniţiat în anul 2011, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Manifestarea are scopul principal de a pune în lumină colinde şi obiceiuri tradiţionale româneşti din viaţa satului de altădată și de a transmite bucuria Praznicului Naşterii Domnului.

Mai multe poze AICI.

Credit foto: Cătălin Onicaș/Laurențiu Lucaci

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...