Elevi gherleni calificaţi la Gala festivă a Festivalului de colinde „Nicolae Ivan”

de | dec. 8, 2015

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, a avut loc la Centrul de Studii Patristice „Ştefan cel Mare” din cadrul mănăstirii Nicula, o nouă etapă a Festivalului-concurs de colinde şi tradiţii de Crăciun „Nicolae Ivan”.

Au concurat reprezentanţii cercurilor profesorilor de religie din zona Dej şi Gherla, elevi de la Liceul DSC_8117_00003„Petru Maior” din Gherla şi Şcoala Gimnazială din Chiuieşti. Elevii gherleni au prezentat piesa de teatru „Colinde, colinde” scrisă de mitropolitul Bartolomeu Anania, iar cei de la Chiuieşti o serie de colinde tradiţionale din zona Stâmbu. Au fost declaraţi câştigători elevii gherleni, care în data de 12 decembrie vor reprezenta zonele Gherla şi DSC_8171_00049Dej la Gala festivă a festivalului de la Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenţi arhimandritul Nicolae Moldovan, stareţul mănăstirii Nicula, protopopul de Dej, Ioan Buftea, protopopul de Gherla Paul Isip, profesori de religie, monahi din obştea mănăstirii şi părinţi, a transmis pentru Radio Renașterea, Ioan Moldovan.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA