Elevii olimpici și mentorii lor, premiați de Consiliul Județean Cluj

de | nov. 28, 2023

Sute de elevi olimpici, alături de profesorii lor îndrumători, au fost premiaţi de Consiliul Județean Cluj, pentru rezultatele pe care le-au înregistrat în anul școlar 2022-2023, la olimpiadele şi concursurile naţionale și internaţionale. Festivitatea de premiere a fost organizată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și a avut loc marți, 28 noiembrie 2023, în sala „Auditorium Maximum” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a rostit un cuvânt duhovnicesc, a apreciat inițiativa Consiliului Județean Cluj și i-a felicitat pe elevii olimpici, dar și pe profesorii care i-au pregătit.

Consiliul Județean Cluj a alocat 300.000 de lei pentru premierea elevilor olimpici și a profesorilor îndrumători, în baza unui proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Astfel, au fost premiați 567 de elevi și 264 de profesori.

„Stimularea elevilor cu performanțe școlare deosebite în cadrul olimpiadelor și concursurilor naționale, europene și internaționale, precum și a profesorilor care i-au îndrumat, constituie o preocupare constantă a forului județean. Suntem mândri de valoarea și recunoașterea pe care o dau județului nostru atât în țară, cât și dincolo de granițele ei”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, conform unui comunicat de presă.

În cadrul evenimentului, un moment artistic a fost susținut de un grup de elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, precum și de Ansamblul folcloric al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Consiliul Județean Cluj / Facebook

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA