Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au fost în această zi gazdele bucuriei și ale voioșiei cântecului popular și ale portului tradițional. Sub îndrumarea doamnelor profesoare Marcela Iuga și Ioana Mureșan, cei mai râvnitori dintre seminariști au susținut un spectacol folcloric în aula „Nicolae Ivan” din incinta instituției de învățământ, manifestare intitulată sugestiv „Glasul folclorului în luna dorului” și aflată deja la a doua ediție.
Izvorâte din experiență și înțelepciune de viață, din bucurie sau durere, din setea de liniște sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură și tradițiile populare transmit valori și creează punți de legătură între generații. Aceste crezăminte i-au determinat pe acești tineri iubitori de folclor să adune în manunchi cele mai frumoase cântece și jocuri populare pe care le-au prezentat cu mare entuziasm în fața colegilor și spectatorilor prezenți.
„Folclorul este prima manifestare de creație artistică a unui popor și el stă la baza creației artistice culte, așa cum Sfânta Tradiție a Bisericii, alături de Sfânta Scriptură, ne-au transmis izvorul sigur al credinței și al cunoștințelor noastre despre cum să trăim pe pământ și cum vom dobândi și viața de veci. Biserica și școala au avut și au în continuare un rol important în conservarea și transmiterea spre generațiile viitoare a acestor comori de suflet românesc”, au transmis pentru radio Renașterea doamnele profesoare care s-au îngrijit de tinerele vlăstare iubitoare de frumos.