Elevii Seminarului Teologic din Baia Mare, premiați de PS Iustin Sigheteanul

de | mai 27, 2016

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a participat vineri, 27 mai 2016, de la ora 10:00, în catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, la premierea celor mai buni elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare. Momentul a avut loc în cadrul cursului festiv de absolvire a celor din anul terminal.

Cursul festiv a început cu slujba de Te-Deum, oficiată de preoţii profesori ai unităţii de învăţământ, ca mulţumire lui Dumnezeu pentru că şi-a revărsat darurile Sale peste Seminar și peste tinerii care învață aici.

Apoi, Preasfințitul Iustin Sigheteanul i-a felicitat pe cei 117 absolvenţi din anii terminali de la cele două specializări, teologie şi ştiinţele naturii, pentru rezultatele la învăţătură obţinute în acest an şcolar. De asemenea, ierarhul i-a încurajat pentru noile etape ale vieţii și i-a îndemnat să rămână în credinţă și în dragoste de Dumnezeu. Totodată  le-a mulţumit profesorilor dar şi părinţilor care i-au sprijinit.

La final P.S. Iustin Sigheteanul a anunțat că 10 dintre elevii celor două secţii, câte 5 de la fiecare, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură, vor beneficia de o tabără gratuită, de trei zile, în stațiunea Izvoare.

Andrei Fărcaş

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...