Elevii olimpici din parohia Salva, recompensați cu o tabără la mare

de | aug. 29, 2017 | Activități parohiale

15 elevi cu rezultate deosebite la învăţătură din parohia Salva, Protopopiatul Năsăud, beneficiază timp de o săptămână, de o tabără la mare.

Tabăra a debutat vineri, 25 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iar gazdă este parohia ,,Sfântul Nectarie” din Constanţa, păstorită de părintele Marinel Pădure.  Copiii, însoțiți de doi profesori,  sunt cazaţi de ctitora Bisericii, doamna Elena Păruş, în pensiunea dânsei din localitatea Eforie Nord.  Pe lângă programul de relaxare de la Marea Neagră,  au parte  şi de activităţi cultural-educative. Programul include vizite la obiective precum: Cazinoul din Constanţa,  Catedrala Arhiepiscopală, delfinariu, excursii la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei, Mănăstirea Dervent, Adamclisi şi Trophaeum Traiani, dar şi la alte locuri încărcate de spiritualitate din spaţiul dobrogean.

„Tinerii noștri trebuie să cunoască toate bogățiile țării, mai cu seamă bogățiile Dobrogei, căci de aici a început propovăduirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Ne bucurăm că putem să le oferim această vacanță ca o răsplată pentru rezultatele bune și demne la învățătură”, a precizat pentru radio Renașterea părintele Marinel Pădure.

,,Întrucât mulţi dintre tineri se găsesc pentru prima oară la mare, unii dintre ei provenind din familii fără foarte multe posibilităţi materiale, experienţa aceasta este una cu totul specială şi va rămâne cu certitudine înscrisă în inimile lor”, a declarat una dintre profesoarele însoţitoare ale grupului, care a ţinut să aducă mulţumiri părintelui Marinel Pădure, gazdei şi organizatorilor.

Colaborarea între cele două parohii se află  la prima ediţie şi are scopul de a-i apropia pe tineri de Biserică, dar  și să le ofere momente deosebite de relaxare.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...