Emoțiile studenției, rememorate de Înaltpresfințitul Andrei la Mănăstirea Nicula

de | sept. 19, 2015 | Actualitatea religioasă

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, a avut loc la Mănăstirea Nicula întâlnirea absolvenților promoției 1972 de la Facultatea de Construcții Căi Ferate a Politehnicii din București. Între membrii acestei promoții se numără și Înaltpresfințitul Părinte Andrei care a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie alături de părinții Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”.

„Împlinind o tradiție veche de câțiva ani, prin care la început de toamnă promoția 1972 a Facultății de Construcții Căi Ferate a Politehnicii din București se întâlnește în diferite locuri din țară, astăzi la mănăstirea Nicula, din inițiativa și la invitația Părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după 43 de ani de la absolvire, colegii Înaltpreafinției Sale au petrecut la mănăstirea Nicula clipe de bucurie duhovnicească. Cum era de așteptat, sărbătoarea a început cu un moment de rugăciune, mitropolitul nostru săvârșind Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, înconjurat fiind de soborul de slujitori ai mănăstirii. Ziua a continuat apoi în aula centrului de conferințe și studii patristice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, în care s-au petrecut momente emoționante, momente în care au fost evocate amintiri din vremurile de studenție de la Politehnica din București”, a declarat pentru Radio Renașterea, consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama.

La finalul programului de la Mănăstirea Nicula, colegii de studenție alături de Înaltpresfințitul Andrei au vizitat noul sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Caracterele oamenilor diferă

Caracterele oamenilor diferă

Bătrânul Iosif: „Sufletele suave ascultă uşor, pe când cele dârze se chinuie să se supună. Se deosebesc între ele ca şi bumbacul de fier! Bumbacul are nevoie doar de un cuvânt, pe când fierul are nevoie de focul şi de cuptorul patimilor pentru a fi prelucrat! Omul cu...

Cateheze despre marile sărbători, în Postul Adormirii Maicii Domnului

Cateheze despre marile sărbători, în Postul Adormirii Maicii Domnului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Biroul de catehizare parohială, inițiază o nouă serie de cateheze pentru Postul Adormirii Maicii Domnului. Astfel, credincioții din Arhiepiscopie vor putea afla mai multe despre cele 12 Praznice Împărătești de pe...