Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a luat în administrare cel mai modern centru social rezidenţial din nord-vestul Transilvaniei

de | mart. 9, 2018

Marţi, 6 martie 2018, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a semnat pentru preluarea în administrare totală a Centrului Social de tip rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Bunul Samarinean” din localitatea Coroieni, Protopopiatul Lăpuş, judeţul Maramureş, devenind astfel administrator de drept.

Centru Social a fost construit de Primăria Coroieni, în parteneriat cu Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Dealu Mare, aflată pe teritoriul administrativ al acestei comune. Centrul a fost ridicat din fonduri europene, având şi cofinanţare din partea primăriei. El va găzdui 40 de persoane vâstnice şi va fi dat în folosinţă în câteva luni, după încheierea fazei de autorizare, care îi va permite începerea activităţii.

Așezământulare capelă pentru serviciile religioase, bibliotecă, spaţiu de lectură şi activităţi recreative. În viitor va fi amenajat în faţa clădirii un parc cu alei şi pomi fructiferi, astfel încât locatarii să beneficieze de un confort cât mai mare. Este cel mai modern centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din toată Transilvania.

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a luat în administrare cel mai modern centru social rezidenţial din nord-vestul Transilvaniei          „Este o zi importantă pentru Episcopia noastră”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, „deoarece am semnat protocolul cu Primăria Coroieni din Ţara Lăpuşului, în care este prevăzută colaborarea între noi şi parteneriatul în ce priveşte administrarea Căminului de bătrâni, care va găzdui 40 de persoane, construit din fonduri europene de către Primăria Coroieni, oferindu-l nouă în administrare pentru o mai apropiată şi creştinească purtare de grijă a celor care sunt găzduiţi acolo. Este un moment important şi este primul obiectiv de acest fel. Ne bucurăm din suflet şi îi mulţumim domnului primar Gavril Ropan, care a avut iniţiativa şi s-a ocupat de ducerea la bun sfârşit a acestui proiect. Sperăm ca cei ce vor fi găzduiţi acolo să simtă ocrotirea şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu prin implicarea Bisericii Ortodoxe şi a Episcopiei noastre”.

  Andrei Fărcaş

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA