Episcopul Sălajului, în parohia Recea Mare de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena

de | mai 21, 2016

În ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica nouă din parohia Recea Mare, protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Alături de ierarh au slujit părinți consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului, în frunte cu părintele vicar Ionuț Pop, protopopii de la cele trei protopopiate din Eparhie, dar și preoții apropiați ai acestei parohii, toți prezenți la invitația părintelui paroh Mihai Dobocan.

Preasfințitu Petroniu:

 

Pentru părintele paroh Mihai Dobocan sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena are o rezonanță aparte întrucât în urmă cu 10 ani, în anul 2006, în această zi a primit taina preoției. De asemenea, anul trecut, părintele Mihai a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru clerici. Totodată este ctitorul bisericii pusă sub ocrotirea acelorași sfinți din prima parohie în care slujit,  Recea Mică.

Părintele paroh Mihai Dobocan:

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Mucenic Dimitrie” din Recea Mare a fost sfințită în anul 2002. Motivul pentru care s-a hotărât ridicarea unei noi biserici în localitate a fost dat de faptul că vechea biserică era amplasată pe un teren care a început să fie instabil. În aceste condiții credincioșii nu mai erau în siguranță în vechea biserică. Lucrările au fost inițiate și demarate de vechiul preot paroh, părintele Miron Pop, până în primăvara anului trecut când s-a pensionat. În luna mai a anului 2015 a fost numit preot paroh părintele Mihai Dobocan. În mai puțin de o lună a reînceput lucrările la biserică, după ce mai multă vreme acestea stagnaseră din cauza lipsei de fonduri. Anul trecut, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, s-a slujit pentru prima oară în noul locaș de cult, slujba fiind oficiată de Preasfințitul Părinte Petroniu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...