Episcopul Sălajului, prezent în parohia Bocșița

de | mai 26, 2020 | Episcopia Sălajului

Duminică, 24 mai 2020, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din  parohia Bocșița, Protopopiatul Zalău. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu preotul Ionuț Pop, vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului și cu preotul paroh Silviu-Claudiu Silaghi. La finalul slujbei, parohul a mulțumit Preasfinţitului Părinte Petroniu pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură.

Prima atestare documentară a localității provine din anul 1349, când satul apare sub numele de Baxa. În ceea ce privește viața bisericească, amintim faptul că, din secolul al XVIII-lea, există o biserică de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, așezată pe dealul de deasupra satului. Deoarece biserica de lemn a devenit neîncăpătoare, după anul 1990 s-a sfințit piatra de temelie pentru noua biserică de zid. Lucrările s-au desfășurat pe durata mai multor ani, sub coordonarea mai multor preoți, lăcașul de cult fiind târnosit în anul 2012. Cu toate că localitatea este situată în apropierea orașului Zalău, în prezent, parohia Bocșița numără puțin peste 50 de credincioși.

FOTO: Episcopia Sălajului

 

 

 

Ultimele articole

Mai multe din Episcopia Sălajului
Liturghie Arhierească în Parohia Someș-Odorhei

Liturghie Arhierească în Parohia Someș-Odorhei

Duminică, 11 octombrie 2020, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Someș-Odorhei, Protopopiatul Jibou. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cadrul...