Preasfințitul Părinte Petroniu | Episcopul Vasile, rugător neobosit și pildă de dăruire jertfelnică

de | oct. 9, 2021

Înaltpreasfinției Sale,

Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

 

Înaltpreasfinția Voastră,

Cu adâncă durere în suflet, am aflat vestea trecerii din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Vasile Someșanul, fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, ierarh al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Păstor bun şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti, cu o deosebită personalitate culturală și duhovnicească, cu o bogată activitate social-filantropică, un călugăr de vocație, Episcopul Vasile, rugător și neobosit, veșnic în misiune, rămâne o pildă de dăruire jertfelnică, ca monah și ca ierarh, pentru Biserica noastră.

Pentru toată osteneala împlinită în această viaţă ca slujitor, păstor şi povăţuitor al credincioşilor clujeni, rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească sufletul său în Împărăţia Sa cea veşnică şi să-l aşeze împreună cu drepţii Săi!

           Veşnică să-i fie pomenirea!

 

† Petroniu

Episcopul Sălajului

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...