Episcopul-vicar Benedict a participat la hramul Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești-Vlașca

de | apr. 30, 2023

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 30 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în sobor de ierarhi, a slujit la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, cu prilejul hramului.

Mitropolitul Georgios de Kitros, Katerini și Platamonas (Grecia), înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Pantocrator și a rostit un cuvânt de învățătură.

Ierarhului grec i-au fost alături în slujire șapte episcopi români: Episcopul Lucian al Caransebeșului, Episcopul Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor, Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului, Episcopul Visarion al Tulcii, Episcopul Nestor al Devei și Hunedoarei, Episcopul Ieronim al Daciei Felix și Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Vizita Mitropolitului de Platamonas a fost prilejuită de aducerea mai multor odoare importante din Grecia, pe care credincioșii le-au putut cinsti alături de moaștele Sf. Maria Magdalena din patrimoniul obștii teleormănene: capul Sf. Ap. Toma de la Mănăstirea „Sf. Ioan Evanghelistul” din Insula Patmos, mâna dreaptă a Sf. M. Mc. Ecaterina de la Katerini, Grecia, și Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Marea Meteoră.

 

Credincioșii, podoaba Bisericii

„Noi ne aflăm în comuniune de rugăciune în Biserica lui Iisus Hristos întotdeauna, dar mai ales cu prilejul unor astfel de sărbători” a spus Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui Patriarh Daniel și Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, precum și Arhiepiscopului Ieronim al Atenei pentru binecuvântarea oferită în scopul aducerii odoarelor din Grecia la hramul Mănăstirii Pantocrator.

Ierarhul le-a mulțumit și tuturor participanților la slujbă: „Cununa credincioșilor este podoaba cea mai de preț a unei Biserici”, a spus Preasfințitul Părinte Galaction.

Arhim. Sebastian Serdaru, Starețul Mănăstirii Pantocrator, a adresat mulțumiri tuturor celor de care a depins buna organizare a sărbătorii și în special obștii Mănăstirii Pantocrator.

Biserica mare a Mănăstirii Pantocrator este pusă sub ocrotirea Sf. Ev. Ioan și a Sfintelor Femei Mironosițe. Mănăstirea mai are un paraclis dedicat Sfintei Maria Magdalena, iar hramul Altarului de vară este „Schimbarea la Față a Domnului”.

Mai multe fotografii AICI

Sursa: Basilica.ro / Ștefana Totorcea

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA