Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările efectuate la biserica și casa parohială din Cornești

de | nov. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Filia Cornești, județul Cluj, prilej cu care a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica și casa parohială din localitate.

De la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cornești, filie a Parohiei Tiocu de Jos, Protopopiatul Gherla.

Apoi, în pridvorul lăcașului de cult, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Gherla, preotul Paul Iulian Isip, protopopul de Dej, preotul Ioan Buftea, secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Sorin Botiș, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat faptul că „omul bun este numai lumină”.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de cântăreți al Parohiei „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie și filie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul l-a ridicat la rangul de iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Sorin Botiș. Primarul comunei Cornești, Cornel Vasile Chifor, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, domnul ing. Leonard Marcu a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, Fundația Transilvania Leaders – Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, iar doamna Dochița Botiș a primit „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului”. De asemenea, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială, achiziționată în anul 2017, care, în ultimii trei ani, a beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare, după cum a declarat preotul paroh Sorin Botiș.

Mai multe fotografii AICI 

Auror: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Mai multe instituții de cultură clujene s-au alăturat campaniei de salvare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul clujean Lujerdiu, ctitorie a lui Mihai Viteazul, edificată în jurul anului 1600. Astfel, vineri, 27 mai 2022, a fost organizat un...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit joi, 26 mai 2022, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte cu...