Eroii celor două războaie mondiale, omagiați la Teaca

de | nov. 28, 2022

Duminică, 27 noiembrie 2022, în comuna Teaca din județul Bistrița-Năsăud, au fost cinstiți și omagiați eroii din primul și al doilea Război Mondial. Astfel, începând cu ora 10:00, în biserica parohiei ortodoxe din localitate, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în prezența părintelui protopop al Bistriței, Alexandru Vidican.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a arătat faptul că „Împărăția lui Dumnezeu se trăiește încă din această lume, prin strădania noastră de a împlini poruncile, ajutând pe cei nevoiași ne adunăm comoară în Cer.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc ceremonialul de dezvelire și sfințire a monumentului eroilor, ridicat în fata primăriei. Slujba de sfințire a monumentului eroilor a fost oficiată de protopopul Bistriței, părintele Alexandru Vidican, avându-i alături pe toți preoții din satele aparținătoare Comunei Teaca.

Au urmat în continuarea programului dedicat acestei zile, depunerea de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare.

Activitatea s-a desfășurat în prezența reprezentanților autorităților publice locale, a protopopului Bistriței, părintele Alexandru Vidican, a comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonelul Cornel Traian Scurt, dar și a altor invitați și locuitori din Teaca și împrejurimi.

La final au fost intonate cântece patriotice de către elevii Liceului Constantin Romanu Vivu din localitate și copiii din grupul Cununa Grâului din Ocnița, pregătiți de doamna Cornelia Ardelean Archiudean.

A consemnat pentru Radio Renașterea, părintele Vasile Motogna din parohia Teaca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...