Este Valentine’s Day o amenințare la starea morală a generației de tineri de azi?

de | ian. 28, 2016 | Actualitatea religioasă

Ziua de 14 februarie a devenit și în România o zi în care cuplurile celebrează Ziua Îndrăgostiților după tradiția preluată din Occident.

Cum trebuie ei să privească această zi și ce trebuie să știe despre ea, sunt probleme pe care părintele Stelian Tofană le va aborda în următoarea conferință a Organizației Creștine Agape.

Evenimentul programat pe 4 februarie 2016, de la ora 19:00 la Casa de Cultura a Studenților va aduce o mulțime de răspunsuri cu privire la ziua celebrată de îndrăgostiți.

A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților?

„Valentine’s Day nu este o zi de sărbătoare creștină și nici nu provine din spațiul românesc și cultural ci este așa cum se practică astăzi, un împrumut comercial din Occident. Dar dacă tot se vorbește și se mediatizează atât de mult această zi, cu consecințe morale asupra tinerilor, asupra societății creștine în general, nu din cele mai fericite, atunci ne punem niște întrebări. Ce însemnă această zi? Cine este Sfântul Valentin invocat în spatele acestei așa-zise sărbători? A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților? Putem spune de fapt că există o zi a îndrăgostiților? La toate aceste întrebări, deloc comode și de-a dreptul provocatoare, vom încerca un răspuns în cadrul conferinței din 4 februarie”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Conferințele Organizației Creștine Agape, un succes pentru sufletele oamenilor    

Conferințele Organizației Creștine Agape realizate sub patronajul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului au ajuns la cel de-al șaselea eveniment și s-au dovedit a fi extrem de utile pentru clujeni. Dovada a fost faptul că Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților a fost de fiecare dată neîncăpătoare, iar clujenii din ce în ce mai interesați de sfaturile și îndemnurile primite, la subiecte actuale și provocatoare cu care societatea se confruntă.

„Pentru noi ca și organizație este o împlinire având în vedere impactul pe care aceste evenimente l-au avut în societate, judecând după feedback-ul primit de la participanți. Ne-am bucurat ca timp de șase întâlniri să umplem Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților iar acest lucru nu a făcut altceva decât să ne bucure extrem de mult. Ca de fiecare dată, și la conferința din 4 februarie ne vom strădui să promovăm valorile familiei tradițional creștine în societate”.

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...