Eugenia nazistă și opoziția Bisericii

de | oct. 3, 2023

Potrivit părintelui drd. Claudiu Boia, invitatul emisiunii noastre, începând cu anul 1933, Adolf Hitler și Partidul Nazist au făcut tot posibilul ca ideologia național-socialistă să fie implementată în Statul German, astfel încât cetățenii germani de rând să nu fie capabili să gândească altfel decât impunea „conducătorul suprem”.

Pe 1 septembrie 1939, Adolf Hitler, în secret, stabilește o comisie de „specialiști”, care va pune în practică eugenia nazistă, adică, „vor selecta acele persoane care, în opinia judecății umane sunt declarați incurabili și sunt eligibili pentru o moarte milostivă”. Pentru a duce la împlinire dorința conducătorului, s-au deschis centre speciale, unde oameni cu dizabilități, germani, au fost internați iar apoi omorâți. Potrivit istoricilor, între 1939 și 1941, la Grafenek au fost uciși și incinerați aproximativ 15000 de germani, iar în toată Germania nazistă au căzut victime acestui program de exterminare aproximativ 70000 de persoane.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Eugenia nazistă și opoziția Bisericii
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica a III –a după Paști (A Mironosițelor) | Marcu 15, 43-47

Duminica de astăzi, cunoscută drept a Mironosițelor sau a Miroforelor, poate fi considerată sărbătoarea femeii și feminității creștine. Virtuțile care reprezintă, prin excelență, femeile sunt: credincioșia, evlavia, delicatețea, discreția, pudoarea, buna-cuviință,...