Eveniment caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”, în parohia clujeană Gheorghieni

de | oct. 12, 2022

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și  „Preasfânta Treime” din  satul clujean Gheorghieni, comuna Feleacu, organizează cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil „Dumnezeu lucrează prin oameni”. Manifestarea va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, începând cu ora 12:00, în curtea lăcașului de cult, strada Principală nr. 165. Cei prezenți vor avea parte de momente deosebite de jocuri și obiceiuri tradiționale, cântece religioase, dar și o conferință, susținută de preotul Ciprian Negreanu, parohul bisericii studenţilor din Cluj-Napoca şi duhovnicul ASCOR Cluj.

„Evenimentul va fi bogat în momente artistice, copiii din parohia noastră vor cânta la instrumente, vom avea parte de jocuri populare, susținute de  Ansamblul de copii „Doina”, coordonat de profesorii coregrafi Camelia și Ion Motoc, și ne vom bucura de un obicei de nuntă din zona Sălajului, prezentat de Ansamblul „Datini”, coordonat de Narcisa Boilă și Călin Vac. În același cadru, grupul vocal al parohiei va interpreta cântări religioase, iar începând cu ora 14:00, părintele Ciprian Negreanu va susține o conferință, care ne va îmbogăți și întări sufletește”, a precizat preotul paroh Dan-Alexandru Horvat, inițiatorul manifestării.

Acțiunea are ca scop, la fel ca prima ediție, strângerea de fonduri în vederea demarării unor proiecte social-filantropice în parohie, a adăugat preotul Dan-Alexandru Horvat.

„Ne dorim să demarăm construcția casei parohiale, în cadrul căreia, la etaj, ne gândim  să dezvoltăm un proiect filantropic, cazare gratuită pentru aparținătorii pacienților internați în spitalele din Cluj-Napoca, dar și a celor cu posibilități financiare reduse, care au nevoie temporară de cazare. Totodată, ne dorim să înființăm o asociație filantropică, Asociația „Așezământul Sfântul Spiridon”, prin intermediul căreia să desfășurăm aceste activități pe viitor, inițiativă pentru care am primit binecuvântarea Arhiepiscopului și Mitropolitului Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei”.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...