Eveniment caritabil la Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca

de | dec. 10, 2016 | Activități parohiale

La Școala „Constantin Brân­cuși” din Cluj-Napoca, Sfântul Nicolae a fost sărbătorit de elevi, cadre didactice, preoții și cre­dincioși din Parohia „Naș­terea Domnului”, cu ocazia hramului capelei şcolii.

Anul acesta, elevii, cu implicarea directă a conducerii școlii, directoarea Eugenia Marcu și directoarea adjunctă Mirela Nicoară, au derulat, în cadrul Campaniei „Bucuria de a dărui!” evenimentul caritabil „Târgul de dulciuri”. În pauze, elevii au aranjat pe mese dulciuri pregătite acasă de ei și de părinți, de cadrele didactice și de personalul școlii pentru a fi vândute. În cadrul acestei campanii, elevii și profesorii au donat, de asemenea, alimente și rechizite. Din echipa proiectului caritabil, au făcut parte profesoarele Daniela Nicula, Ana Maria Țibre şi Manuela Ciuhandru. Proiectul se adresează copiilor de la Preventoriul TBC din Ilișua, Bistrița și de la Asociația Filantropică „Christiana” Filiala Cluj care vor primi rechizite și alimente. De asemenea, 20 de familii nevoiașe vor primi pachete cu alimente. Elevii de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” contribuie şi la proiectul „O pâine pentru aproapele meu” al Parohiei „Naşterea Domnului” prin care se oferă pâine pentru 35 de familii.

În capela școlii, părintele Nicolae Buda a rostit împreună cu cei prezenți Acatistul Sfântului Nciolae, apoi a oficiat o slujbă de mulțumire și a ţinut un cuvânt pentru cei prezenţi. Copiii au colindat cu emoţie, adresând un colind şi părintelui Dorel Man, trecut la cele veşnice în această vară, şi care anul trecut a fost prezent în capela școlii la sărbătoarea Sfântului Nicolae alături de elevi.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...