Eveniment caritabil la Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca

de | dec. 10, 2016

La Școala „Constantin Brân­cuși” din Cluj-Napoca, Sfântul Nicolae a fost sărbătorit de elevi, cadre didactice, preoții și cre­dincioși din Parohia „Naș­terea Domnului”, cu ocazia hramului capelei şcolii.

Anul acesta, elevii, cu implicarea directă a conducerii școlii, directoarea Eugenia Marcu și directoarea adjunctă Mirela Nicoară, au derulat, în cadrul Campaniei „Bucuria de a dărui!” evenimentul caritabil „Târgul de dulciuri”. În pauze, elevii au aranjat pe mese dulciuri pregătite acasă de ei și de părinți, de cadrele didactice și de personalul școlii pentru a fi vândute. În cadrul acestei campanii, elevii și profesorii au donat, de asemenea, alimente și rechizite. Din echipa proiectului caritabil, au făcut parte profesoarele Daniela Nicula, Ana Maria Țibre şi Manuela Ciuhandru. Proiectul se adresează copiilor de la Preventoriul TBC din Ilișua, Bistrița și de la Asociația Filantropică „Christiana” Filiala Cluj care vor primi rechizite și alimente. De asemenea, 20 de familii nevoiașe vor primi pachete cu alimente. Elevii de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” contribuie şi la proiectul „O pâine pentru aproapele meu” al Parohiei „Naşterea Domnului” prin care se oferă pâine pentru 35 de familii.

În capela școlii, părintele Nicolae Buda a rostit împreună cu cei prezenți Acatistul Sfântului Nciolae, apoi a oficiat o slujbă de mulțumire și a ţinut un cuvânt pentru cei prezenţi. Copiii au colindat cu emoţie, adresând un colind şi părintelui Dorel Man, trecut la cele veşnice în această vară, şi care anul trecut a fost prezent în capela școlii la sărbătoarea Sfântului Nicolae alături de elevi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...