Eveniment cultural-artistic dedicat copiilor: „Bucuria copilăriei! Micii artiști la Muzeul Mitropoliei!”

de | iun. 6, 2023 | Actualitatea religioasă

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat marți, 6 iunie 2023, un eveniment cultural-artistic dedicat copiilor. Manifestarea, intitulată „Bucuria copilăriei! Micii artiști la Muzeul Mitropoliei!”, a avut loc de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, în deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, le-a adresat celor mici un cuvânt de învățătură. La finalul serii, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit daruri.

Programul artistic a fost susținut de preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian”, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”. Aceștia, coordonați de educatoarele și învățătoarele lor, au cântat la pian, vioară și violoncel, au recitat poezii și au interpretat cântece specifice copilăriei.

 

Spectacolul a fost prezentat de actrița Doina Dejica, realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu Nectar” de la Radio Renașterea, cunoscută în rândul copiilor drept „Daria”, cea care le spune povești.

Manifestarea cultural-artistică face parte din tradiția serilor culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului, organizate lunar de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

„Evenimentul a evidențiat grija pe care Biserica o are față de copii și a fost un bun prilej de a împărtăși bucuria copilăriei unii cu ceilalți, iar pe de altă parte a fost și o invitație adresată copiilor și părinților de a vizita spațiul expozițional al Muzeului Mitropoliei Clujului și de a descoperi adevăratele comori de artă sacră și de carte veche românească”, a spus pr. Cornel Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Hramul Așezământului pentru copii orfani de la Dorolea

Hramul Așezământului pentru copii orfani de la Dorolea

În Duminica a 18-a după Rusalii (Pescuirea minunată), 24 septembrie 2023, zi în care este pomenit și Sfântul Cuvios Siluan Athonitul, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,...

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sfințirea noii case parohiale din Sânmihaiu de Câmpie

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sfințirea capelei mortuare din Brăteni

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Brăteni, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...