Eveniment cultural, în Catedrala Mitropolitană din Cluj

de | apr. 19, 2016

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca,  împreună cu Arhiepiscopia Clujului, organizează miercuri, 20 aprilie 2016, în Catedrala Mitropolitană, un eveniment cultural de excepție, ce își propune să prefațeze Săptămâna Patimilor Mântuitorului.

Cu acest, prilej, de la ora 19.00, Cvartetul Transilvan va interpreta opusul ce îi aparține lui Joseph Haydn și care poartă titlul Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce. Recitalul muzical va avea o introducere teologică susținută de  asist.univ.dr. Nicolae Olimpiu Benea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

„Acest eveniment este o dar muzical oferit clujenilor de membrii Cvartetului Transilvan în apropierea Săptămânii Mari, dar și o invitație de a medita mai mult asupra ultimelor cuvinte ale Domnului, în a căror durere și iubire ne regăsim rostiți și noi, cei de astăzi” , a declarat pentru radio Renașterea consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...