Eveniment de excepție dedicat poetului Mihai Eminescu, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | iun. 25, 2019

În seria de evenimente intitulate „Serile culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului”, luni, 24 iunie 2019, de la ora 19:00, în sala mare a muzeului, actorul și poetul Dorel Vișan a susținut un recital de excepție intitulat „Eminescu – om, geniu și poet divin”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a numeroși clujeni, tineri și oameni de cultură.

Alături de poet au susținut un microrecital de operă soprana Oana Trâmbițaș și mezzosporana Iulia Merca de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, acompaniate la pian de Bianca Murariu, doctorandă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Programul muzical a cuprins un grupaj de lieduri și poeme consacrate, după versurile poetului Mihai Eminescu.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea serii culturale și a evidențiat faptul că Mihai Eminescu a fost un poet creștin, cu o serioasă viață spirituală, în ciuda tuturor speculaților că acesta ar fi fost ateu.

De asemenea, i-a oferit maestrului Dorel Vișan o icoană cu Maica Domnului, pictată pe sticlă.

Moderatorul evenimentului a fost părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Consacrat ca unul din evenimentele de referință din cultura română, dedicate lui Mihai Eminescu, recitalul susținut de Dorel Vișan își propune să readucă în atenția publicului clujean traseul biografic al poetului sub forma unei călătorii prin universul poetic, dar și zbuciumul sufletesc al omului de geniu, care ne oferă bune repere pentru înțelegerea esenței ființei omenești, cu bucuriile și frământările ei.”, conform părintelui consilier Bogdan Ivanov.

Mai multe fotografii AICI 

În seria de evenimente intitulate „Serile culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului”, luni, 24 iunie 2019, de la ora…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Luni, 24 iunie 2019

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA